State-of-the-art design, quality materials, and impeccable workmanship highlight the Maybank headquarters in Phnom Penh, resulting in an outstanding building that reflects the bank’s continuous growth in that region.

Located in the heart of Phnom Penh’s financial hub, Maybank Cambodia stands out prominently with its contemporary facade, taking the spotlight as one of the key landmarks in the area. As one of MGroup’s most comprehensive overseas projects to date, the firm provided a well-rounded scope of consultancy services, including project management, interior design, M&E design, QS works as well as facade signage and lighting design for the bank’s 12-storey headquarters.

The brief called for a sophisticated and customer-friendly interior concept while keeping stringently to Maybank’s corporate identity and Singapore’s standards of quality. To achieve this, MGroup employed the use of quality materials and installation methods from Singapore.

At the front entrance leading to the main banking hall, Maybank’s signage captures attention instantly with its bright yellow logo. With a 6-metre-high ceiling and glass panels wrapped around the front facade, the banking hall conveys a welcoming and vibrant ambience. An ATM area is also incorporated at the front lobby for customers’ easy access.

For the main customer banking hall, polished floor tiles and smooth Corian countertops imported from Singapore lend a sleek and elegant feel to the space. The teller countertops feature a modern curvilinear design, meticulously constructed to comply with Singapore’s quality standards.

Gold hues, which reflect Maybank’s branding, accentuate the hall via different elements, including gold-coloured tinted mirror finishing for the pillars and gold-toned glass for the signage wall. The centrepiece, a curved coffer lighting feature, adds to the interior’s classy aesthetics.

The rest of the walls are enhanced with Alucobond panels with metallic finish for a glossy effect while banking posters spruce up the wall behind the teller counters. To separate the ATM area from the main hall, the design team opted for an operable glass wall.

Project: Maybank
Location: Phnom Penh, Cambodia
Size: 100,000 sqft
Service: Design Consultancy
Design Studio: MGroup
Photo Credits: Imagesmith photography
Website: mgroup.design