A sense of harmony prevails at ADL Asia’s office with its streamlined composition of workspaces optimised for versatility and enhanced workflow.

As the first management consulting firm in the world, Arthur D. Little (ADL) leverages on their deep industry knowledge, strong expertise in strategy, innovation, and transformation to help solve their clients’ most complex business issues while delivering sustainable results to their businesses. To date, ADL continues to provide ground-breaking solutions across the world with head offices in over 30 countries.

Based in Singapore, Arthur D. Little Asia Pte. Ltd. helms the firm’s operations within the Southeast Asian region. For their headquarters located at One Raffles Place, MGroup was tasked to create a cohesive design theme that brings together different cultures of the ten SEA countries under the care of ADL Asia.

The design concept begins with combining contemporary details and natural wood finishing amid a pristine white backdrop at the reception and waiting area. What stands out immediately is the surrounding wall featuring vertical lines that make up ADL’s initials. This creative treatment of the logo comes from MGroup’s intention to do away with conventional signages while tying ADL’s brand identity with the design theme. In the centre, upholstered chairs and a round blue carpet signifying ADL’s corporate colour complement the harmonious light wood tones, representing the charm of eastern culture with a modern twist.

One of the project highlights include the corporate presentation and private discussion area next to the waiting area, which accommodates 2-in-1 mid-sized meeting rooms and small meeting rooms. Catering to the need for flexible space usage, the larger 2-in-1 meeting room has a built-in operable partition wall, which comes with high sound insulation for maximum privacy during meetings. When not in use, the wall can be neatly tucked away in the cabinet. MGroup also incorporated the white and blue tones of ADL’s corporate colours within the rooms – for example, a series of hexagonal art pieces and bright blue finishing for the wall panels.

At the pantry and collaboration zone, the space embraces an open concept with loose seating and table arrangement. The space is equipped with a TV and a whiteboard for facilitating informal discussions or brainstorming sessions.

Project: Arthur D. Little Asia
Location: Singapore
Service: Design & Build
Design Studio: MGroup
Photo Credits: Imagesmith photography
Website: mgroup.design